Ο Χουλουσί Ακάρ στη Βοσνία: Όχι στην αυτονομιστική ρητορική- θα βοηθήσουμε στην Άμυνα


Δεκέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

Σαράγεβο.

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παρευρέθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Βόσνιο ομόλογό του, Σίφετ Πότζιτς.

 Ο Ακάρ στις δηλώσεις του τόνισε: «Θεωρούμε ότι η αυτονομιστική ρητορική στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (σημ. υπονοώντας τη Δημοκρατία Σέρπσκα) δεν ωφελεί κανέναν. Βλέπουμε τον λαό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο σύνολό του. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Καλούμε τα ενδιαφερόμενα μέρη να σκεφτούν λογικά και να ενεργήσουν με σύνεση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μετά τη συνάντηση, ο Ακάρ και ο υπουργός Άμυνας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Σίφετ Πότζιτς, πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο  Τούρκος Υπουργός Άμυνας ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Πότζιτς για την ειλικρινή του φιλοξενία, τον οποίο απηύθυνε ως «αγαπητό μου φίλο» στη συνέντευξη Τύπου, και είπε:

 «Όπως πάντα δήλωνε ο Πρόεδρός μας, ο λαός της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης είναι ένα σύνολο για εμάς. . Ως Τουρκία, που είναι μέρος των Βαλκανίων, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη σταθερότητα και την ακεραιότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης εδώ και τη θεωρούμε πολύτιμη».

 

«Υποστηρίζουμε την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς»


Εκφράζοντας ότι η συνάντησή τους με τον Πότζιτς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ειλικρινής, ο Ακάρ τόνισε ότι υποστηρίζουν τις σχέσεις και την ενσωμάτωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και το ΝΑΤΟ. 


«Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σε άλλους τομείς, ειδικά σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Εξέφρασα στον φίλο μου κ. υπουργό ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία και υποστήριξη με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. 

Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ ωφέλιμο για τον λαό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης να λύσει τα τρέχοντα και τα πιθανά προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντεμιρόρεν.

DHA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr