Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Σερβία: Τα σχολεία θα ανοίγουν με ανάκρουση του εθνικού ύμνου


Δεκέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Το Κοινοβούλιο της Σερβίας υιοθέτησε χθες το βράδυ μια σειρά νόμων στον τομέα της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων του νόμου για τις θεμελιώδεις αρχές του εκπαιδευτικού συστήματος που ορίζουν - η σχολική χρονιά να ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου με τον εθνικό ύμνο της Σερβίας.

Σε περίπτωση που το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν εκτελέσει τον εθνικό ύμνο, θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα από 100.000 έως ένα εκατομμύριο δηνάρια (από 850 έως 8.500 ευρώ) .

Επίσης, πρόστιμο από 25.000 δηνάρια (212 ευρώ) έως 100.000 δηνάρια (850 ευρώ) μπορεί να επιβληθεί στον διευθυντή του σχολείου, δηλαδή τον υπεύθυνο.

«Προτείνεται στην αρχή του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, να ακούγεται ο ύμνος της Δημοκρατίας της Σερβίας, με σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής ταυτότητας των μαθητών, καθώς και την ευαισθητοποίηση και το αίσθημα ότι ανήκουν στη Δημοκρατία της Σερβίας», αναφέρεται στην επεξήγηση του νόμου, σύμφωνα με τη Σερβική Ραδιοτηλεόραση- Rts.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr