Αλβανικά ΜΜΕ: Εγείρονται ερωτήματα για το πόρισμα του εισαγγελέα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα


Δεκέμβριος 20, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

 Η απόφαση του Δικαστηρίου Αργυροκάστρου, που έλεγε ότι ο Έλληνας μειονοτικός  Κωσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε, εγείρουν ερωτήματα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για τη δικαιοσύνη στην Αλβανία, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται ότι παρά τις ενστάσεις του Πρωτοδικείου Αργυροκάστρου, η πρόεδρος του δικαστηρίου Σουέλα Ντάτσι, έκανε αποδεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Αργυροκάστρου.

Όπως επισημαίνεται, η εισαγγελέας αυτή εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς, καθώς απέδωσε τη δολοφονία ενός μέλους της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο σε αυτοκτονία με …δύο σφαίρες στην καρδιά!

Η εξέλιξη αυτή εγείρει σοβαρά ερωτηματικά καθώς η προηγούμενη πρόταση της εισαγγελίας επιστράφηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, καθώς απαιτούσε περαιτέρω έρευνα αφού δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να αποδίδουν τον θάνατο του Κατσίφα σε αυτοκτονία.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα πρόσθετα στοιχεία που βγήκαν για αποδοχή της εισαγγελικής εισήγησης! Η εισαγγελική έκθεση, όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, δεν είναι συνεκτική και σε πολλά εδάφια είναι αμφιλεγόμενη και αντιφατική.

Ο ισχυρισμός για τον θάνατο του Κατσίφα ως «αυτοκτονία» βασίζεται σε ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν σε Αργυρόκαστρο και Τίρανα και με γιατρούς που είναι άγνωστοι και δεν έχουν φωτογραφίες από τον τόπο του θανάτου του, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Shqiptarja.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr