Ισραηλινός εμπειρογνώμονας: «Μόνο ο Πούτιν μπορεί να εκδιώξει τους Ιρανούς από τη Συρία»



Δεκέμβριος 17, 2021. Ελλάδα.

Η αεροπορική επίθεση  στη Συρία αποδόθηκε στο Ισραήλ και σύμφωνα με ορισμένες επιβεβαιωμένες αναφορές ένας από τους στόχους της επίθεσης ήταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος του Ιράν που μετέφερε όπλα στη Συρία.

 

Οι νέες τεχνολογίες είναι ικανές για εκμαίευση πληροφοριών


 Σύμφωνα με την ισραηλινή Maariv αυτό ανέφερε στο  News 13 ο εμπειρογνώμονας Ζβι Γεχεζκέλι στο 103FM, τονίζοντας ότι:

 «Ο αρχηγός του επιτελείου δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ αύξησε τις επιθέσεις.  Το γεγονός έχει δύο ενδεχόμενα: είτε ότι οι Ιρανοί έχουν αυξήσει τις αποστολές όπλων στη Δαμασκό, είτε το Ισραήλ αποφάσισε να χτυπά κάθε αποστολή όπλων.  Εξάλλου, δεν χρειαζόμαστε πλέον έναν κατάσκοπο σε κάθε αεροδρόμιο για να καταγράψει την πτήση, σήμερα είναι αυτό δυνατό να καταστεί εφικτό με μη ανθρώπινες μεθόδους, με τις  νέες τεχνολογίες».

Ο Ισραηλινός εμπειρογνώμονας πρόσθεσε «στην πραγματικότητα μετά από τέσσερα χρόνια το Ισραήλ δεν κατάφερε να σταματήσει την ιρανική επέκταση στη Συρία ή να  δώσει στους Ιρανούς μια επιλογή αποχώρησης. Αντιθέτως έχει ενταθεί».

 

Το Ιράν δεν εγκαταλείπει τη Συρία

 

Ο Ζβι Γεχεζκέλι αναφέρθηκε, επίσης, στη σχέση μεταξύ Ιράν και Χεζμπολάχ:

«Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τη Συρία και θα συνεχίσει να στέλνει όπλα στη Χεζμπολάχ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αυτούς στο μέλλον, στον Τρίτο Πόλεμο του Λιβάνου».

Για αυτούς, τα όπλα είναι πιο σημαντικά από τα προς το ζην των πολιτών της Τεχεράνης. Επομένως, όποιος πιστεύει ότι το Ιράν μπορεί να φύγει από τη Συρία κάνει λάθος. Μόνο ο Πούτιν μπορεί να αναλάβει δράση και να τους εκδιώξει».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr