Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Η Λιβύη σκοπεύει να κηρύξει την Βρετανίδα πρέσβειρα «persona non grata»


Δεκέμβριος 28, 2021. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού κοινοβουλίου Αμπντουλάχ Μπλιχάκ δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας σκοπεύει να κηρύξει τον Βρετανό πρεσβευτή persona non grata και να απαιτήσει την απέλασή του από τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αυτό θα κριθεί με ψηφοφορία στις 28 Δεκεμβρίου. Έτσι θέλουν να κρίνουν τη διπλωματική τύχη της Βρετανίδας πρέσβειρας στην Τρίπολη Κάρολαϊν Χέρνταλ.

Η Βρετανίδα πρέσβειρα Caroline Hurndall

Αφορμή ήταν η δήλωση του Λονδίνου για περαιτέρω στήριξη στην κυβέρνηση του Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε παραιτηθεί στις 24 Δεκεμβρίου. Επίσης η Βρετανία αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε παράλληλες δομές.

Όπως αναφέρθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, στη Λιβύη, λίγες μέρες πριν από τις πρώτες προεδρικές εκλογές των τελευταίων 10 ετών, η κατάσταση στην πρωτεύουσα επιδεινώθηκε.

 Στα μέσα της εβδομάδας έγινε γνωστό για την κατάληψη κάποιων κυβερνητικών κτιρίων από ένοπλους. 

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της προετοιμασίας για τις εκλογές, προέκυψαν πολλές αντιφάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι εκλογές, που υποτίθεται ότι θα σταθεροποιούσαν την κατάσταση στη χώρα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εμφύλια σύγκρουση.

Gazeta. Ru.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr