Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Ουκρανία: Λαμπαδηδρομία στο Κίεβο στα γενέθλια του Μπαντέρα- Καταδίκη του Ισραήλ


Ιανουάριος 3, 2022. Ελλάδα.

Λαμπαδηδρομία προς τιμήν των 113ων γενεθλίων του Ουκρανού εθνικιστή (ελληνικής καταγωγής) Στέπαν Μπαντέρα πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο. 

Η πορεία «Τιμής και Αξιοπρέπειας» πραγματοποιείται στο Κίεβο κάθε χρόνο στα γενέθλια του Στέπαν Μπαντέρα. Αυτή τη φορά κάτοικοι και καλεσμένοι της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της πομπής κρατούσαν δάδες, κόκκινες και μαύρες σημαίες και ένα πορτρέτο του επικεφαλής της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών- ΟΥΝ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Πούτιν και ζητούσαν την αναγνώρισή του Μπαντέρα ως ήρωα της Ουκρανίας.

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουκρανία καταδίκασε αυτή την ενέργεια στη σελίδα της στο Twitter .

«Η εξύμνηση όσων υποστήριξαν τη ναζιστική ιδεολογία μολύνει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Ουκρανία. Απαιτούμε διερεύνηση των αντισημιτικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της πορείας βάσει του νόμου που εγκρίθηκε το 2021», αναφέρει το μήνυμα.


Η λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε ορισμένες άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα την παρακολούθησαν αρκετές χιλιάδες άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Ο Στεπάν Μπαντέρα ήταν γόνος Έλληνα καθολικού κληρικού και της Κατερίνας, κόρη Έλληνα καθολικού ιερέα.

«Ο πατέρας του Αντρέας (Αντρέι) ήταν ένθερμος Ουκρανός εθνικιστής και μεγάλωσε τα παιδιά του με το ίδιο πνεύμα», όπως σημειώνεται στη βιογραφία του (ru.wikipedia.org) .

zn.ua, korrespondent.net,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr