Αντίδραση Τούρκων για τη Γενοκτονία Ποντίων που ανέφερε η Σακελλαροπούλου

 


Ιανουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι εντάσεις με αμοιβαίες δηλώσεις Τουρκίας και Ελλάδας έρχονται και οι δηλώσεις από την πρόεδρο της Ελλάδας για Γενοκτονία των Ποντίων και η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Έτσι, σε μια νέα τεταμένη περίοδο εισέρχονται οι σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της ομιλίας της προέδρου της Ελλάδας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά την τελετή ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.

Η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλώντας στην τελετή, όπου παρευρέθηκε, προέβη σε δηλώσεις για τους Έλληνες του Πόντου.

Η Ελληνίδα πρόεδρος είπε:

 «Παρά την τραγική ιστορία κρίσεων, σφαγών, βίας και εξισλαμισμών, οι Έλληνες του Πόντου άφησαν τα σπίτια τους και έφεραν τις αξίες και τη δύναμή τους στην Ελλάδα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αυξάνει η ένταση


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν καθυστέρησε να απαντήσει στις δηλώσεις της Ελληνίδας Προέδρου: «Οι αβάσιμες δηλώσεις που έκανε για την πρόσφατη ιστορία μας, αντιμετωπίστηκαν με λύπη» όπως ανακοινώθηκε.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία διαστρεβλώνει την αλήθεια για το παρελθόν της: «η τουρκική πλευρά δυστυχώς διαστρεβλώνει την αλήθεια για άλλη μια φορά και κρύβει όχι μόνο όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά και τη συνεχιζόμενη πολιτική της που παραβιάζει καθημερινά το διεθνές δίκαιο, δημιουργεί ένταση μεταξύ των δύο χωρών και δηλητηριάζει το κλίμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στοχεύοντας την Ελληνίδα Πρόεδρο, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες: «Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά κατά αθώων πολιτών, στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr