Τουρκία: Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ


Ιανουάριος 28, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.


Το μαυσωλείο του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, επισκέφθηκε ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζεφ Φλικ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης, ο Φλικ συνοδευόταν από τη σύζυγό του και αρκετούς υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Ο Αμερικανός πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Ατατούρκ και τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στην ανάρτησή του για τον «Πύργο του Εθνικού Χάρτη» για τους επισκέπτες του ιερού, ο Φλικ εξέφρασε τον σεβασμό του για τον τουρκικό λαό και τον θεσμό της Δημοκρατίας Ατατούρκ.

Τόνισε ότι περιμένει με ανυπομονησία να παίξει έναν ρόλο προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυρότερες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα

Turk Press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr