Αλβανία: Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις του Μπερίσα


Ιανουάριος 7, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην αλβανική πρωτεύουσα συνέστησε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν, για την ασφάλειά τους,  δημόσιους χώρους στους οποίους θα γίνουν διαμαρτυρίες των οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Όπως αναφέρει «ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν και να γίνουν απρόβλεπτες και οι συμμετέχοντες να μετακινηθούν σε άλλα μέρη της πόλης».

Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα.

«Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πόλη. Ενώ πολλές μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ειρηνικά, ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και απρόβλεπτα και οι συμμετέχοντες μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα μέρη της πόλης.

Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου.

Αποφύγετε τις μεγάλες συγκεντρώσεις και κάθε χώρο όπου οι διαδηλώσεις είναι αναπόφευκτες ή συνεχείς».

Ο Σαλί Μπερίσα, μετά τον χαρακτηρισμό του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως ‘persona non grata’, ως μέρος της διαφθοράς στην Αλβανία, εκδήλωσε αντιαμερικανικά αισθήματα σε πρόσφατη συγκέντρωση των οπαδών του και ‘έπαυσε’ τον νυν πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, από τα καθήκοντά του σε μια άτυπη ψηφοφορία των οπαδών του με τη δικαιολογία της ‘ανοχής’ των κατηγοριών που του αποδίδονται από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr