Σύμβουλος του προέδρου της Wagner: Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι δεν θα γίνει πρόεδρος στη Λιβύη


Ιανουάριος 3, 2022. Ελλάδα.

Ο Ρώσος ερευνητής Μαξίμ Σογκάλι προέβλεψε την αποτυχία του Σαΐφ αλ Ισάμ Καντάφι στις προσπάθειές του να κερδίσει την προεδρία στη Λιβύη.


Σε συνέντευξή του στο «Bloomberg», σύμφωνα με την λιβυκή Al Saaa24, ο Σογκάλι κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ματαίωσαν τις φιλοδοξίες του Καντάφι για την προεδρία.

Ο Ρώσος ερευνητής είπε: «Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, τον οποίο συνάντησα 3 φορές, είναι μια απαράδεκτη φιγούρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια ενδεχόμενη επιτυχία του στην προεδρία θα αποτελούσε ένα σύστημα ενάντια στην πολιτική της Αμερικής» και θεώρησε ότι αν συμβεί αυτό , θα ήταν ένα μοναδικό γεγονός στον κόσμο, μετά από 10 χρόνια, η οικογένεια Καντάφι να επιστρέφει στην εξουσία, και θα είναι μεγάλο πλήγμα, όπως είπε.

Ο Σογκάλι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Bloomberg ως σύμβουλος του επικεφαλής της στρατιωτικής εταιρείας Wagner, προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέας σύγκρουσης εάν δεν επιτραπεί στον Καντάφι να είναι υποψήφιος γιατί οι υποστηρικτές θα πίστευαν ότι έχασε τις εκλογές άδικα, προσθέτοντας: «Αυτό θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που στιγμιαία αναβλήθηκε», όπως είπε.

Libya Akhbar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr