Λουγκάνσκ: «Απαγόρευση εξόδου από τη ‘Δημοκρατία’ σε άνδρες από 18 έως 55 ετών»


Φεβρουάριος 19, 2022. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της (αυτοαποκαλούμενης) Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ - LNR, Λεονίντ Πασέτσνικ, με διάταγμά του, καθόρισε απαγόρευση εξόδου από τη Δημοκρατία για άνδρες ηλικίας 18 έως 55 ετών.

«Απαγόρευση εξόδου από το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στους άνδρες πολίτες ηλικίας 18 έως 55 ετών», αναφέρει το κείμενο του εγγράφου για τη γενική κινητοποίηση στη Δημοκρατία.


"Φόβος για επίθεση του ουκρανικού στρατού"


Ο Πασέτσνικ είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν όχι μόνο προκλήσεις στη γραμμή επαφής, αλλά και να οργανώσουν μια σημαντική εισβολή  βαθιά στο έδαφος της Δημοκρατίας. Από αυτή την άποψη, ο Πασέτσνικ κάλεσε  τους κατοίκους της Δημοκρατίας να φύγουν για το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας το συντομότερο δυνατό και έδωσε επίσης εντολή στους ηγέτες των εδαφών της Δημοκρατίας να εξασφαλίσουν μια οργανωμένη  εκκένωση  του πληθυσμού. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 18 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου παραβίασαν το «καθεστώς σιωπής» στη ζώνη ευθύνης του LNR 31 φορές και την προηγούμενη ημέρα -  29 φορές .

Υπενθυμίζεται ότι από το φθινόπωρο του 2014, οι συμμετέχοντες της Ομάδας Επαφής για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς έχουν ανακοινώσει περισσότερες από 20 φορές ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνίες για την τήρηση του «καθεστώτος σιωπής» στην περιοχή. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου παραβίασαν επανειλημμένα τους όρους της εκεχειρίας, μεταξύ άλλων ανοίγοντας πυρ από πυροβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος, όλμους και όπλα αρμάτων μάχης, τα οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να αποσυρθούν σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ.

Οι ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ντονμπάς τον Απρίλιο του 2014. Η διευθέτηση της σύγκρουσης βασίζεται στη δέσμη μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, που υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015 στη Λευκορωσική πρωτεύουσα από τους συμμετέχοντες της Ομάδας Επαφής και συμφωνήθηκε με τους αρχηγούς των χωρών που συμμετέχουν στα Τέσσερα της Νορμανδίας (Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και Ουκρανία). Το έγγραφο, ειδικότερα, προβλέπει κατάπαυση του πυρός και απόσυρση βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής, σημειώνει το τοπικό δημοσίευμα.


'Κέντρο πληροφόρησης Λουγκάνσκ'

 



The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr