Συνάντηση απεσταλμένου του Ρώσου προέδρου με τον πρόεδρο της Λιβύης


Φεβρουάριος 6, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μάνφι, συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, με τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου στη Μέση Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες, υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ

Μπογκντάνοφ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης, για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Ο Ειδικός Απεσταλμένος της Ρωσίας επανέλαβε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που οδηγούν σε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των λιβυκών κομμάτων για ειρήνη, σταθερότητα και πορεία προς τις εκλογές.

Ο Μπογκντάνοφ τόνισε ότι το Προεδρικό Συμβούλιο αντιπροσωπεύει την ενότητα της Λιβύης και των τριών περιοχών της, χαιρέτισε τις προσπάθειες που στοχεύουν  στην επίτευξη  της συνολικής εθνικής συμφιλίωσης, εξαίροντας τις προσπάθειες του Προεδρικού Συμβουλίου για ενοποίηση των κρατικών θεσμών, μεταξύ αυτών και του στρατού.

Με τη σειρά του, όπως σημειώνει το δημοσίευμα,  ο Μοχάμεντ Αλ Μάνφι επιβεβαίωσε την προθυμία του Προεδρικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μια συνταγματική βάση που θα έχει συμφωνηθεί από όλους, και αφού τα αποτελέσματά της  γίνουν αποδεκτά από όλα τα κόμματα, προς την καθιέρωση μιας συνολικής εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που σκοπεύει στη συμφιλίωση.

dostor.org

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr