Νηοπομπή ρωσικών πολεμικών πλοίων εισέρχεται από το Γιβραλτάρ


Φεβρουάριος 6, 2022. Ελλάδα.

Πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ετοιμάζονται να εισέλθουν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τις επόμενες ώρες, μια ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων θα περάσει το Στενό του Γιβραλτάρ και θα μπει στα νερά της Μεσογείου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτή την ομάδα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς  παραμένει άγνωστο προς πού ακριβώς κατευθύνονται τα ρωσικά πολεμικά πλοία. «Θα δείξει συν τω χρόνω», όπως σημειώνει το ρωσικό κανάλι «Επιχειρησιακή γραμμή» στο Telegram (φωτό).

Είναι γνωστό ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο ανήκουν στον Βόρειο Στόλο του Ρωσικού Ναυτικού. Ο σκοπός της εμφάνισης των τελευταίων στη Μεσόγειο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αν και υπάρχουν επίσης προτάσεις ότι τα πλοία του Βόρειου Στόλου ενδέχεται να ακολουθήσουν πορεία προς τον Εύξεινο Πόντο στο πλαίσιο της αυξημένης έντασης στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, 6 ρωσικά μεγάλα αποβατικά πλοία θα διασχίσουν τον Βόσπορο, με κατεύθυνση από τη Μεσόγειο προς τον Εύξεινο Πόντο για ασκήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr