Η πρώτη αραβική χώρα που αναγνώρισε το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ


Ουκρανοί στρατιώτες στο Ντόνετσκ

Φεβρουάριος 22, 2022. Ελλάδα.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας  Φαϊσάλ Μεκντάντ ανακοίνωσε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια Φόρουμ στη Μόσχα, ότι η χώρα του υποστηρίζει την απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ και ότι θα συνεργαστεί μαζί τους.

Ο αλ Μεκντάντ πρόσθεσε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ  της δεξαμενής σκέψης Valdai στη Μόσχα: «Αυτό που κάνει η Δύση εναντίον της Ρωσίας επί του παρόντος είναι παρόμοιο με αυτό που έκανε κατά της Συρίας κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού πολέμου».

Συνέχισε, «οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ και οι αυτονομιστικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από αυτές συνεχίζουν να κλέβουν τον πλούτο του συριακού λαού, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του σιταριού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία, η οποία αποτελεί απειλή για τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο».

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε δύο διατάγματα με τα οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από την Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης στρατιωτικοπολιτικής κρίσης στην περιοχή του Ντονμπάς από το 2014.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr