Αλβανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την καθαίρεση του προέδρου της χώρας


Φεβρουάριος 17, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Μετά την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την πρόταση καθαίρεσης του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα, υπήρξε αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας.

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα αντέδρασε με ανακοίνωση της, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου χθες το βράδυ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, που απέρριψε την απόφαση του κοινοβουλίου για απόλυση.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ δηλώνει ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποδεικνύει την ικανότητά του να εκπληρώνει την πρωταρχική και ουσιαστική λειτουργία του εκδίδοντας αποφάσεις που αντικατοπτρίζουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα.


«Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2020, επιδεικνύει την ικανότητα να εκπληρώνει την πρωταρχική και ουσιαστική του λειτουργία εξετάζοντας τα γεγονότα και τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη, συζητώντας αυτά τα γεγονότα και επιχειρήματα βάσει του Συντάγματος και λαμβάνοντας αποφάσεις που αντικατοπτρίζουν ανεξαρτησία και ακεραιότητα.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου ενός επαγγελματικού, ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος, ως ουσιαστικού θεσμού για την εγγύηση του κράτους δικαίου και του διαχωρισμού και της ισορροπίας των εξουσιών», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr