Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουκρανία κλήθηκε για επίπληξη στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Κίεβο

 

 

Ρωσικές δυνάμεις (αρχείο)

Φεβρουάριος 17, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ο  ισραηλινός πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας λόγω του αιτήματος του Ισραήλ προς τη Μόσχα για βοήθεια στην εκκένωση Ισραηλινών πολιτών και διπλωματών σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία. 

Στη συνάντηση, ο πρέσβης εξήγησε ότι ο συντονισμός με τη Μόσχα έγινε με σκοπό να μεταδοθεί μήνυμα αποκλιμάκωσης και να εκφραστεί ανησυχία για την ασφάλεια των Ισραηλινών που βρίσκονται στην Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουκρανία Μάικλ Μπρόντσκι κλήθηκε σήμερα (Πέμπτη) για επίπληξη στο υπουργείο Εξωτερικών στο Κίεβο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών.

 Ο λόγος είναι ότι το Ισραήλ στράφηκε στη Ρωσία και προσπάθησε να συντονίσει μαζί της την εκκένωση Ισραηλινών πολιτών και διπλωματών από την Ουκρανία σε περίπτωση εισβολής.

«Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Κίεβο Μάικλ Μπρόντσκι κλήθηκε για διευκρινίσεις στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δημοσίευση τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Άλον Ουσπίζ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιόρ Χαγιάτ στη συνάντηση.

Χθες το βράδυ, το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση στο οποίο διευκρίνισε ότι θα χρειαζόταν βοήθεια για την εκκένωση Ισραηλινών πολιτών και διπλωματών σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία. Μέχρι χθες, μόνο περίπου 3.000 Ισραηλινοί έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και υπολογίζεται ότι περίπου δέκα χιλιάδες ακόμη Ισραηλινοί παραμένουν στη χώρα.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ στέλνει ένα τέτοιο μήνυμα στη Ρωσία δείχνει ότι η Ιερουσαλήμ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το σενάριο μιας μαζικής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την κατοχή της χώρας.

walla.co.il
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr