Η Σαουδική Αραβία προχωρά στις 4 εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα


Φεβρουάριος 17, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Ανθρώπινου Δυναμικού της Σαουδικής Αραβίας Άχμεντ αλ Ρατζχί  ανακοίνωσε ότι το Βασίλειο μελετά τη μείωση των εργάσιμων ημερών την εβδομάδα σε 4 εργάσιμες ημέρες και 3 ημέρες άδειας.

Ο αλ Ρατζχί  είπε κατά τη διάρκεια της περιοδικής διάσκεψης για την κυβερνητική ενημέρωση:

«Το εργασιακό σύστημα είναι ένα σύστημα που μελετάται τώρα και ο στόχος αυτού του συστήματος είναι να καταστήσει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ελκυστικό για τους επενδυτές».


Και πρόσθεσε: Σήμερα, καθώς μας απασχολεί ο αριθμός των ωρών και των ημερών εργασίας, ανησυχούμε ότι η αγορά δεν είναι ελκυστική για τους επενδυτές και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Και συνέχισε: «Σήμερα, επιθυμούμε ότι το νέο σύστημα θα είναι ελκυστικό για θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες που βοηθούν στην απασχόληση των παιδιών μας.

Ο αλ Ρατζχί  αποκάλυψε ότι ο αριθμός των Σαουδάραβων στην αγορά εργασίας έχει φτάσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο 900 χιλιάδες νέους Σαουδάραβες, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν ιστορικό και άνευ προηγουμένου αριθμό και αυτή είναι η πυξίδα του οράματος του Βασιλείου για το 2030.

 youm7.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr