Λιβύη: Σε αναμονή «διεθνούς σήματος» για αναγνώριση της κυβέρνησης Μπασάγκα


Φεβρουάριος 17, 2022. Ελλάδα.


Η σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στέφανι Γουίλιαμς, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, την ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του μηχανισμού που θα χρησιμοποιήσει το Συμβούλιο για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, προφανώς ως σήμα προς τον διεθνή οργανισμό για την αναγνώριση του Φατχί Μπασάγκα ως πρωθυπουργού της Λιβύης.

Ο Σάλεχ την ενημέρωσε επίσης για το σχέδιο εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με τη Συνταγματική Τροποποίηση.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις στον ιστότοπό της, στο «Twitter» την Τετάρτη, η διεθνής σύμβουλος τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η συμμετοχή γυναικών, νέων και πολιτιστικών παραγόντων στα μέλη της επιτροπής, σημειώνοντας ότι συζήτησε τις εγγυήσεις για την ολοκλήρωση της επιτροπής για τις τροπολογίες στο σχέδιο συντάγματος και την επίτευξη συναινετικής φόρμουλας στο συντομότερο χρονικό διάστημα για τη διεξαγωγή εκλογών με σεβασμό στη βούληση των 2,8 εκατομμυρίων Λιβύων πολιτών που έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν.

Από την πλευρά του, ο Σάλεχ τη διαβεβαίωσε ότι η λύση στην κρίση πρέπει να είναι «καθαρά λιβυκή», χωρίς ξένες παρεμβάσεις και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι σε θέση να εργαστεί για μια συνολική εθνική συμφιλίωση σε συνεργασία με το Προεδρικό Συμβούλιο και όλα τα μέρη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο ενημέρωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τόνισε ότι η τρέχουσα περίοδος απαιτεί την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα εργάζεται για όλους τους Λίβυους για να παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες στη Λιβύη , χωρίς να αποκλείει ή να περιθωριοποιεί μια ομάδα ή μια πόλη χωρίς την άλλη.


Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας, απόστρατο συνταγματάρχη  Σαλάχ αλ Ντιν Ναουάλ, αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αναγνώρισης της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Φατχί Μπασάγκα και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση σε διεθνές επίπεδο.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr