Διεθνής ομάδα μάχης σχηματίζεται στη Βουλγαρία


Φεβρουάριος 17, 2022. Ελλάδα.

Μια διεθνής ομάδα μάχης έως και 1.000 ανδρών υπό βουλγαρική διοίκηση θα σχηματιστεί στη Βουλγαρία ως μέρος της ενίσχυσης της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ, ο οποίος συμμετέχει σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου σε επίπεδο υπουργών Άμυνας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σχετικά σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

«Το καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις δυνατότητες, την ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητα του βουλγαρικού στρατού. Στη Βουλγαρία θα εγκατασταθεί μια ομάδα μάχης, η οποία θα σχηματιστεί με βάση το βουλγαρικό στρατιωτικό σώμα και υπό τη βουλγαρική διοίκηση με τη συμμετοχή συμμαχικών μονάδων. Αυτή η ομάδα, κατά τη διάρκεια της κοινής εκπαίδευσης, θα επεξεργαστεί αμυντικές τακτικές στο έδαφος της Βουλγαρίας, δεν υπάρχουν σχέδια να την στείλει σε άλλες περιοχές», είπε ο Γιάνεφ.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε ότι συζητούνται με τους συμμάχους στη συμμαχία οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση μιας ομάδας μάχης, καθώς και το ερώτημα ποια κράτη θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

«Πιστεύω ότι θα χρειαστούν περίπου δύο με τρεις μήνες για να συμφωνηθεί ο σχηματισμός μιας ομάδας μάχης, ο αριθμός της θα είναι από 700 έως 1.000 στρατιωτικούς, εκ των οποίων περίπου το 70% θα είναι Βούλγαροι στρατιωτικοί. Στο έδαφος της Βουλγαρίας, η ομάδα θα πραγματοποιήσει εντατική εκπαίδευση και ασκήσεις», διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο Γιάνεφ πρόσθεσε ότι 150 Αμερικανοί στρατιώτες και 15 τεμάχια εξοπλισμού θα φτάσουν στη Βουλγαρία την επόμενη εβδομάδα για κοινές ασκήσεις.

Η κοινή εκπαίδευση διαλειτουργικότητας μεταξύ του βουλγαρικού και του αμερικανικού στρατού είχε προγραμματιστεί για το 2021.

dariknews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr