Η Ουκρανία έδιωξε τα αεροπλάνα της από τη χώρα


Φεβρουάριος 14, 2022. Ελλάδα.

Η Ukraine Airlines μετέφερε  τα αεροπλάνα της εκτός της χώρας, μετά τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι σύντομα θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος στην Ουκρανία.
 

Σήμερα, Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε στο Κίεβο ότι η ασφάλεια των πτήσεων της στον ουκρανικό εναέριο χώρο έχει ανασταλεί.
 

Πέντε αεροπλάνα μεταφέρθηκαν στην Ισπανία και άλλα δύο αεροπλάνα θα μεταφερθούν στο Βελιγράδι στη Σερβία για «προγραμματισμένη τεχνική συντήρηση.»  Η εταιρεία διαθέτει 25 αεροπλάνα.
 

Χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση του Κιέβου παρείχε το ισοδύναμο 590 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της εναέριας κυκλοφορίας μέσω του εναέριου της χώρου.

Η Royal Dutch Airlines (KLM) ανέστειλε τις πτήσεις με την Ουκρανία το Σάββατο.
 Η εταιρεία είπε ότι η απόφαση για τη διακοπή των πτήσεων βασίστηκε σε «συνολική αξιολόγηση της κατάστασης ασφαλείας εκεί».


 Εν τω μεταξύ, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa Group ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ουκρανία.


 Η ομάδα ανέφερε: «Η αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας μελετάται, αλλά δεν υπάρχει απόφαση επί του θέματος αυτή τη στιγμή».


 Την Παρασκευή, η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία πριν από τις 20 Φεβρουαρίου, με τη Μόσχα να συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με τη γείτονά της.

Το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά τέτοιους ισχυρισμούς, ενώ αρκετές χώρες κάλεσαν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία το Σαββατοκύριακο.

dostor.org

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr