Το Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους εναντίον νότιας επαρχίας της Συρίας

 φωτό από το ισραηλινό δημοσίευμα - Έκρηξη μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε άγνωστη τοποθεσία στη Συρία


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

Στρατιωτική πηγή της Συρίας ανέφερε ότι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους από τα Υψίπεδα του Γκολάν προς την επαρχία Κουνέιτρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα

σύνορα, προκαλώντας υλικές ζημιές, σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα που επικαλείται το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Σύμφωνα με αυτό  στόχος των Ισραηλινών έγιναν οι συριακές συνοριακές πόλεις  Μαντινάτ αλ Μπάαθ και Ρουιχίνα.

Δεν υπήρξαν επίσης αναφορές για θύματα ή επακόλουθες εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων από τη Συρία, σύμφωνα με την «The Jerusalem Post».

Το Ισραήλ δεν σχολίασε το περιστατικό, αν και σπάνια διατυπώνει θέσεις σχετικά με αναφορές για υποτιθέμενες επιθέσεις του στη Συρία.

Από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, ξένοι μαχητές διαφορετικού υπόβαθρου έχουν συρρεύσει στη Συρία, κυρίως για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους».

Η Χεζμπολάχ και άλλες σιιτικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν εισήλθαν επίσης δυναμικά στη χώρα, προκαλώντας εκατοντάδες επιθέσεις από το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επιτρέψει σε στρατεύματα που υποστηρίζονται από το Ιράν που είναι σύμμαχοι με τη συριακή κυβέρνηση να επιχειρούν στη Συρία.

Την περασμένη εβδομάδα, συριακά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ισραηλινοί πύραυλοι από το Γκολάν έπληξαν μια άλλη πόλη νότια της Δαμασκού.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr