Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η χώρα – εκτός Ντονμπάς


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.


Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας κήρυξε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, εκτός από τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Ολεξίι Ντανίλοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης,  όπως σημειώνει η UNIAN,  αλλά, η  απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο).



Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επικράτεια της Ουκρανίας μπορεί να τεθεί για περίοδο όχι μεγαλύτερη από 30 ημέρες και όχι περισσότερες από 60 ημέρες σε ορισμένες περιοχές, αναφέρει η Ukrinform.

Μπορεί να παραταθεί από τον πρόεδρο, αλλά όχι περισσότερο από 30 ημέρες.

Οι περιορισμοί εντός της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, η απόφαση θα ληφθεί από τις περιφερειακές επιτροπές.

 Θα εφαρμοστούν ένα σύνολο μέτρων, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της προστασίας των εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες του πληθυσμού και της εθνικής οικονομίας, τον περιορισμό της κυκλοφορίας, τον έλεγχο εγγράφων, εξήγησε ο Ντανίλοφ.

«Όσον αφορά τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, υπάρχει ένα ξεχωριστό καθεστώς εκεί, ρυθμίζεται από τη νομοθεσία μας σήμερα, βρίσκονται σε μια ελαφρώς διαφορετική νομική ζώνη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκεί, δυστυχώς, είχε τεθεί εκεί πριν από πολύ καιρό, αρχής γενομένης από το 2014», πρόσθεσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές εάν χρειαστεί.


rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr