Η Αρμενία και το Καζακστάν δεν αναγνωρίζουν τις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες του Ντονμπάς


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

Το θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των λεγόμενων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DNR και LNR) δεν είναι στην ατζέντα της Αρμενίας.

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Βαχάν Χουνανιάν σε σχόλιο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Armenpress.

« Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα της Αρμενίας», είπε.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, τα προβλήματα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πρέπει να επιλυθούν «μέσω διπλωματικού διαλόγου, διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ».

Η Αρμενία θεωρείται ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στον Υπερκαύκασο. Οι θέσεις της Ρωσίας και της Αρμενίας στα περισσότερα βασικά διεθνή ζητήματα συμπίπτουν ή είναι κοντινές.

Και το Καζακστάν


Νωρίτερα, ένας άλλος σύμμαχος της Ρωσίας - το Καζακστάν – ανακοίνωσε, επίσης, ότι δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει τις DNR και LNR.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των «L/DNR » και έδωσε εντολή να στείλει επίσημα στρατεύματα στο Ντονμπάς για να « διατηρηθεί η ειρήνη». Έτσι, η Ρωσία αποχώρησε μονομερώς από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Αυτό συνέβη με φόντο την κλιμάκωση στο Ντονμπάς που προκλήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την απειλή νέας εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία .

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία , η Ουκρανία και η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασαν την απόφαση του Κρεμλίνου και οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Μεγάλη Βρετανία , η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν τις πρώτες κυρώσεις ως απάντηση στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

nv.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr