Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

 

Σήμερα Τετάρτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, και του επέδωσε επίσημο σημείωμα διαμαρτυρίας για το ατύχημα που προκάλεσε τον τραυματισμό Τούρκου πολίτη, γράφει η αραβική Al Ghad.

Η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής ανακοίνωσε τον τραυματισμό Τούρκου ψαρά, όταν ελληνικά στοιχεία άνοιξαν πυρ εναντίον δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών.

Η Άγκυρα είπε ότι ελληνικά στοιχεία άνοιξαν πυρ εναντίον δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών, που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης, στο Αιγαίο πέλαγος.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το ατύχημα σημειώθηκε στις 19:15 χθες (Τρίτη) και μετά από ειδοποίηση μέσω της συσκευής επικοινωνίας από τα δύο τουρκικά αλιευτικά, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκαν στην περιοχή , αλλά δεν βρέθηκαν βάρκες, κανένα ελληνικό στοιχείο στην περιοχή.

Η τουρκική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ιατρικές ομάδες στο σκάφος έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο Τούρκο ψαρά, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ στη Σμύρνη.

Η τουρκική δήλωση ανέφερε ότι ο πυροβολισμός άοπλων ψαράδων από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτος και είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Χθες, Τρίτη, η τουρκική και η ελληνική πλευρά πραγματοποίησαν νέο γύρο διερευνητικών συνομιλιών, τον 64ο γύρο αυτών των συνομιλιών, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Στις σχέσεις των δύο πλευρών παρατηρούνται αρκετές διαφορές και εντάσεις, η πιο πρόσφατη από τις οποίες σχετίζεται με τον οπλισμό των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα, κάτι που η Τουρκία λέει ρητά  ότι είναι αντίθετο με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού, που υπεγράφησαν τον περασμένο αιώνα, και η Άγκυρα απειλεί με σθεναρή απάντηση σχετικά με τα νησιά, εκτός και αν η Ελλάδα ανακαλέσει τα βήματα του εξοπλισμού, όπως σημειώνεται.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr