Η Σερβία αγοράζει δύο μεταγωγικά αεροσκάφη από την Ισπανία


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ισπανία πραγματοποιεί  σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας,  Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ' και τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες, σύμφωνα με σερβικό δημοσίευμα.

 Κατά την παραμονή του στη Μαδρίτη, ο Βούτσιτς θα παραστεί στην υπογραφή της Συμφωνίας για την αγορά δύο μεταγωγικών αεροπλάνων C-295 Casa της εταιρείας «Airbus».

Την παραμονή της αναχώρησής του για τη Μαδρίτη, ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει τον βασιλιά Φίλιππο και τον πρωθυπουργό Σάντσες να επισκεφθούν τη Σερβία.

 «Σέρβοι και Ισπανοί αξιωματούχοι συναντώνται σπάνια, δεν έχουν έρθει στο Βελιγράδι εδώ και 50 χρόνια. Θα προσκαλέσω τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ' και τον Πρωθυπουργό Σάντσες να επισκεφθούν τη Σερβία, είναι ειλικρινείς φίλοι της χώρας μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», είπε ο Βούτσιτς.

 Όσον αφορά την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία η Σερβία αγοράζει δύο ισπανικά μεταφορικά αεροσκάφη, ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική για τη χώρα.

 «Αυτό είναι σημαντικό γιατί θα έχουμε όλο και περισσότερα αεροδρόμια, θα μπορούμε να συνδέσουμε το Κράλιεβο και τη Νις, και το Βελιγράδι, και την Μπάκα και το Μπανάτ, και αυτό είναι πολύ σημαντικό στους σύγχρονους ελιγμούς και σε στιγμές που πρέπει να κινούμε τις δυνάμεις», είπε ο Βούτσιτς.

 Το εμπόριο μεταξύ Σερβίας και Ισπανίας αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, και ως ο πιο ελκυστικός κλάδος για επενδύσεις στη Σερβία, η Ισπανία ξεχωρίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υποδομές μεταφορών, τη γεωργοβιομηχανία, την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

 Τα προϊόντα των βιομηχανιών καουτσούκ, ξύλου και επίπλων, καθώς και προϊόντα διατροφής, κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα, έχουν ρεαλιστικές προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών στην ισπανική αγορά.

021.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr