«Μετά την Ουκρανία έρχεται η σειρά του Κοσσυφοπεδίου»- Κοσοβάρος βουλευτής


Φεβρουάριος 23, 2022. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου Ενβέρ Χοτζάι είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συγκαλέσει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο Χοτζάι πιστεύει επίσης ότι το Κοσσυφοπέδιο θα έπρεπε να είχε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη Kosovo Online.

Είπε ότι η Συνέλευση πρέπει να εγκρίνει ψήφισμα για την ένταση στα ουκρανικά σύνορα και προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

«Λόγω της ιστορίας, πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας που υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας του. Μάλλον θα πρέπει να υιοθετήσουμε ένα ψήφισμα. Η Ουκρανία είναι το πρώτο μέτωπο και τα Βαλκάνια είναι το δεύτερο.

»Είμαστε η πρώτη γραμμή στα Βαλκάνια, η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ επιβάλουν κυρώσεις, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει επίσης να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το κοινοβούλιο δεν πρέπει να αποστασιοποιείται από αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία», είπε ο Χοτζάι.

b92

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr