Η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία δεν επιβεβαίωσε το κλείσιμο του Βοσπόρου στα ρωσικά πολεμικά πλοία

 


Φεβρουάριος 26, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

 Η Ρωσία δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από την Άγκυρα σχετικά με το κλείσιμο των Στενών Βοσπόρου και Δαρδανελίων, για τα πολεμικά της πλοία, δήλωσε στο ρωσικό Interfax το Σάββατο η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία.

«Η πρεσβεία δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από την τουρκική πλευρά σχετικά με το κλείσιμο των Στενών για τα ρωσικά πολεμικά πλοία», ανέφερε η ρωσική διπλωματική αποστολή στη Άγκυρα.

Προηγήθηκε δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι  ο οποίος  ο έγραψε στο Twitter ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε την είσοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, το Κίεβο ζήτησε από την Άγκυρα να εμποδίσει τη διέλευση των ρωσικών πλοίων μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, καθώς και να κλείσει τον τουρκικό εναέριο χώρο για τα ρωσικά αεροσκάφη.

interfax.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr