Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Regnum: «Η Βόρεια Μακεδονία δήλωσε την ετοιμότητά της να πολεμήσει τη Ρωσία με το ΝΑΤΟ»


Φεβρουάριος 26, 2022. Ελλάδα.

Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Σλαβιάνκα Πετρόφσκα, δήλωσε σε συνέντευξή της στο TV Telma στις 24 Φεβρουαρίου, ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Βόρεια Μακεδονία είναι απόλυτα σταθερή και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες της χώρας, κάτι για το οποίο μεριμνούν όλοι αρμόδιοι φορείς και το ΝΑΤΟ. Η δήλωση έγινε με φόντο τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, σημειώνει το ρωσικό Regnum.

Ταυτόχρονα, η Πετρόφσκα σημείωσε ότι, ως χώρα του ΝΑΤΟ, η Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας εάν λάμβανε μια τέτοια απόφαση η Συμμαχία:

 «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει τα πλεονεκτήματά της. Ένα από αυτά είναι η συλλογική ασφάλεια και καταλαβαίνουμε ότι έχουμε υποχρεώσεις ως μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε ιδιαίτερες υποχρεώσεις, είμαστε ένας από τους φορείς λήψης αποφάσεων στη συμμαχία».

Σύμφωνα με την Πετρόφσκα, δεν υπάρχει ανάγκη να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, επειδή, παρά τις αμφιβολίες των σκεπτικιστών, ο στρατός είναι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Το ρωσικό δημοσίευμα, τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε στην ομιλία του ότι η ρωσική στρατιωτική ειδική επιχείρηση στοχεύει στην προστασία του πληθυσμού του Ντονμπάς από τον εκφοβισμό και τη γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου. Ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν σκοπεύει να καταλάβει ουκρανικά εδάφη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr