Η Κύπρος και η Ιταλία υποστήριξαν την αποσύνδεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το SWIFT


Η Ουκρανία προσπαθεί να αποσυνδέσει τη Ρωσία από το SWIFT

Φεβρουάριος 26, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν το αίτημα της Ουκρανίας την αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, γράφει η ουκρανική korrespondent.net.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

«Αυτή είναι η αρχή μιας νέας σελίδας στην ιστορία των κρατών μας - Ουκρανίας και Ιταλίας. Μόλις σε μια τηλεφωνική συνομιλία, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT και την παροχή αμυντικής βοήθειας. Η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέρος της ΕΕ»,  έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter .

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είπε ότι η Κύπρος δεν θα εμποδίσει την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT. 

«Επιτυχία. Η Κύπρος δήλωσε ότι δεν θα εμπόδιζε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT. Η ουκρανική διπλωματία συνεχίζει να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και να αναζητά σημαντικές αποφάσεις για την προστασία της Ουκρανίας από τους Ρώσους εισβολείς», έγραψε ο Κουλέμπα στο  Twitter .

Προηγήθηκε η δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ  Μακρόν που υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT . Η Γερμανία υποστήριξε επίσης αυτήν την απόφαση.



(SWIFT: Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία,  ένα αξιόπιστο  επενδυτικό εργαλείο για την ανταλλαγή πληροφοριών για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ανάμεσα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε παγκόσμια κλίμακα)

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr