Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ λαθρεμπόρων καυσίμων στη δυτική Λιβύη


Φεβρουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Στη δυτική περιοχή της Λιβύης εξακολουθεί η αναταραχή στον τομέα της ασφάλειας.

Στην πόλη  Αλ Ζαουίγια στη δυτική Λιβύη πραγματοποιήθηκαν βίαιες αντιπαραθέσεις, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα, μεταξύ ένοπλων ομάδων που μάχονται για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τρίτης και συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί της Τετάρτης, εντός της περιοχής Χάρσα  και στο δρόμο προς το διυλιστήριο Ζαουίγια.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι η πολιτοφυλακή γνωστή ως «Ταξιαρχία της Νίκης» συμμετείχε στις αντιπαραθέσεις, οι οποίες οδήγησαν σε ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ενώ δεν έγινε ακόμη σαφές εάν υπήρξαν θύματα ή θάνατοι αμάχων μεταξύ των εμπόλεμων ομάδων.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν επίσης σε σοβαρές ζημιές στον διπλό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αλ Ζαουίγια και σε βλάβη 3 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 Η Γενική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι συγκρούσεις οδήγησαν σε αποσύνδεση των κυκλωμάτων διανομής ρεύματος σε 3 μονάδες και ανέφερε ότι το θέμα θα επηρεάσει αρνητικά το δίκτυο ηλεκτροδότησης και θα οδηγήσει σε αύξηση των ωρών διακοπής ρεύματος, ενώ τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Και ο αγώνας των πολιτοφυλακών συνεχίζεται στη δυτική Λιβύη για τον έλεγχο περισσότερων περιοχών επιρροής, ειδικά με το χάος που επικρατεί από τις συμπλοκές μεταξύ των  ένοπλων  παρακρατικών ομάδων.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr