Περιφερειακή κυβέρνηση Κούρδων Ιράκ: θα αρχίσουμε την πώληση φυσικού αερίου στην Τουρκία το 2025


Φεβρουάριος 10, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Εξαιτίας της διακοπής φυσικού αερίου στην Τουρκία από το Ιράν, λόγω δυσλειτουργιών, επλήγησαν πολλές βιομηχανίες. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, μια αξιοσημείωτη δήλωση ήρθε από την Περιφερειακή Κυβέρνηση των Κούρδων του Ιράκ, γράφει η τουρκική Haberler. 

Έτσι, η  Περιφερειακή Κυβέρνηση των Κούρδων (KRG) του Ιράκ θα αρχίσει να πουλά φυσικό αέριο στην Τουρκία το 2025.

Ο Αλί Χάμα Σαλίχ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Κοινοβουλίου της Περιφερειακής Κυβέρνησης των Κούρδων του Ιράκ ( Ikby ), ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η KRG θα αρχίσει να πουλά φυσικό αέριο στην Τουρκία το 2025.

Η KRG διαθέτει το 3 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου και περίπου 5,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου, ο Σαλίχ σημείωσε ότι σχεδιάζεται να τοποθετηθεί αγωγός φυσικού αερίου στην Τουρκία. 

Επιπλέον, δήλωσε ότι η πρώτη και η δεύτερη φάση της κατασκευής των αναφερόμενων αγωγών φυσικού αερίου έχουν ξεκινήσει, ο Σαλίχ δήλωσε ότι το φυσικό αέριο δεν θα πωληθεί στην Τουρκία πριν από αυτή την ημερομηνία για να καλυφθούν οι ανάγκες της KRG.

 Ωστόσο,  πρόσθεσε,  εξαιτίας του ότι ο πληθυσμός του Ιράκ αναμένεται να είναι 50 εκατομμύρια μέχρι το 2025 και ότι το φυσικό αέριο θα περισσότερο αναγκαίο, ο Σαλίχ είπε ότι η κυβέρνηση της Βαγδάτης ενδέχεται να αποτρέψει τις πωλήσεις φυσικού αερίου.

Ο Ερντογάν το συζήτησε

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Περιφερειακής Κυβέρνησης των Κούρδων του Ιράκ, Μπαρζανί, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει έλλειψη φυσικού αερίου αυτή τη στιγμή και ότι ενδέχεται να υπάρξει παροχή φυσικού αερίου από το Ιράκ στην Τουρκία.

haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr