Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Σήμερα το πρωί: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Λιβύης


Φεβρουάριος 10, 2022. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα επέζησε από την απόπειρα δολοφονίας του σήμερα το πρωί.

Λιβυκή πηγή ανέφερε στο Reuters ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του Νταμπάιμπα, το οποίο πήγαινε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Τρίπολη, και ότι ο πρωθυπυργός κατάφερε να διαφύγει από το σημείο.

Η πηγή ανέφερε ότι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ξεκίνησε έρευνα για το θέμα.

Στη χώρα όπου υπάρχει κρίση εξουσίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να εκλέξει σήμερα νέο πρωθυπουργό για να ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης. 

Ο Νταμπάιμπα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία, δεν θα επέτρεπε μια νέα μεταβατική περίοδο και δεν θα συμμετείχε στη σημερινή ψηφοφορία.

Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναπτυχθεί ένοπλες δυνάμεις στην πρωτεύουσα της χώρας, υπάρχουν ανησυχίες ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα οδηγήσουν σε νέες συγκρούσεις.

Ο Νταμπάιμπα ανέλαβε την ηγεσία της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ τον περασμένο Μάρτιο. Αναβλήθηκαν οι εκλογές της χώρας που ήταν προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου.

Sözcü

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr