Ρωσικά συστήματα διέκοψαν το GPS των ισραηλινών αεροσκαφών στην επίθεση στη Συρία


Φεβρουάριος 10, 2022. Ελλάδα.

Στην πιο εκτεταμένη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία το πρωί της Τετάρτης, 9 Φεβρουαρίου, ενεργοποιήθηκαν ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία χειρίζονται από την κεντρική αεροπορική βάση στη Συρία - Χμεϊμίμ, και διέκοψαν  την επαφή των συστημάτων GPS που ήταν εγκατεστημένα σε ισραηλινά αεροσκάφη, αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα.


Είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών που επιτίθενται, αν και πρόσφατα άρχισαν να λειτουργούν, τέτοια συστήματα διακοπής στον ισραηλινό εναέριο χώρο.


Η εκτεταμένη επίθεση της  Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ήρθε αφότου οι Ιρανοί ξεκίνησαν καθημερινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Δαμασκού, με το πρόσχημα ότι τα αεροπλάνα μεταφέρουν Ιρανούς σιίτες προσκυνητές στους ιερούς τόπους στη Συρία.

Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι τα αεροπλάνα πετούν με πολύ μικρό αριθμό προσκυνητών και το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου τους είναι εξαρτήματα πυραύλων ακριβείας και οπλικά συστήματα για τη Χεζμπολάχ.


Πρόσφατα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα καυχήθηκε ότι το Ισραήλ δεν μπορούσε πλέον να χτυπήσει την ακριβή σειρά πυραύλων της οργάνωσής του.


Το πρωί της Τετάρτης, δέχθηκαν επίθεση στη Συρία: το αρχηγείο της 104ης Ταξιαρχίας της Δημοκρατικής Φρουράς στο Jabal Kassion στη Δαμασκό,

η Συριακή Ταξιαρχία Αεράμυνας Νο. 13.

Αεροπορική βάση στα περίχωρα της Δαμασκού.

 Αυτή η βάση έγινε πρόσφατα αεροπορική βάση της Χεζμπολάχ.  

Το Κέντρο Συριακών Επιστημονικών Μελετών στη  Τζαμράγια και μια βάση στην περιοχή  As -Suwayda της νότιας Συρίας.


Η συριακή απάντηση σε αυτή την επίθεση δεν άργησε να έρθει όταν οι Σύροι εκτόξευσαν έναν αντιαεροπορικό πύραυλο SA-5 στην Χαντέρα.

debka.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr