Υπουργός Άμυνας Ρωσίας: Η Ουκρανία έχει τα πάντα για να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα


Φεβρουάριος 21, 2022. Ελλάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει τα πάντα για να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Επιπλέον, αυτές οι ικανότητες φέρεται να είναι υψηλότερες από αυτές του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Η εκτίμησή του αυτή έγινε δήλωσή του σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στη δήλωση (του Προέδρου της Ουκρανίας) Ζελένσκι ότι θα ήθελαν να επιστρέψουν το καθεστώς μιας πυρηνικής χώρας. Αυτό είναι επικίνδυνο για διάφορους λόγους. Πρώτον, κατά τη διάρκεια των μακρών ετών στην ΕΣΣΔ, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες εκεί για τη δημιουργία τέτοιων όπλων και των φορέων τους... Υπάρχει εξοπλισμός, υπάρχουν ειδικοί και υπάρχουν ευκαιρίες, πολύ περισσότερες από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Σόιγκου.


Υπενθυμίζεται ότι στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας σύμφωνα με το Μνημόνιο της Βουδαπέστης για την παραίτηση του πυρηνικού δυναμικού της.

Η Γερμανίδα Πρέσβειρα στην Ουκρανία  Άνκα Φέλντχουζεν σημείωσε ότι το Μνημόνιο της Βουδαπέστης δεν έχει νομικές υποχρεώσεις.

RBC-Ukraine

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr