Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ο πρόεδρος της Αλβανίας κατηγορεί τη Βουλή για απόπειρα πραξικοπήματος


Φεβρουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Αλβανία, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η πρωτοβουλία των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου να τον αποπέμψουν μετά τις γενικές εκλογές της 25ης Απριλίου 2021, ήταν μια προσπάθεια οριστικοποίησης ενός πραξικοπήματος εναντίον του, γράφουν σήμερα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την υπογραφή αγωγής χειραγώγησης με αποδεικτικά στοιχεία κατά της Βουλής, η οποία θα κατατεθεί στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος και στην Εισαγγελία, ο πρόεδρος Μέτα κατηγόρησε τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας απαλλαγής για πλαστογραφία εγγράφων.

«Γίνεται για πρώτη φορά σε δημόσια συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου από το αλβανικό κοινοβούλιο σε μια διαδικασία που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια εναντίον του αρχηγού του κράτους και αυτού του εγκλήματος, η πλαστογραφία δείχνει πολύ καθαρά όχι μόνο  πώς η κομματική συνέλευση λειτούργησε, αλλά είναι δραματική το πως λειτουργεί αυτή η συνέλευση με την αντιπολίτευση.

Επομένως, εδώ έχουμε ένα κάνουμε με τα θεμέλια μιας δημοκρατίας που έχουν κλονισθεί σοβαρά.

Εάν ο πρόεδρος αυτής της αξιότιμης χώρας της ΕΕ βγήκε με το λαό για να αντιταχθεί σε έναν νόμο σύγκρουσης συμφερόντων και δήλωσε ότι είναι  η αρχή ενός πραξικοπήματος, τι μπορούμε να πούμε μετά από όλες αυτές τις ιστορίες πλαστογραφιών που έχουν συμβεί στη χώρα μας.

 Όταν, μάλιστα,  είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η προσπάθεια, αυτό το νέο στοιχείο που έρχεται μετά από 8 μήνες όταν η διαδικασία ήταν ξεκάθαρα αντισυνταγματική και παραποιημένη από τη Συνέλευση, απορρίφθηκε στις 25 Απριλίου, άρα αυτή η πράξη που επιδιώκει να νομιμοποιήσει τη διαδικασία εντός των προθεσμιών που είναι πολύ σαφές πώς δεν ήταν παρά μια προσπάθεια οριστικοποίησης ενός πραξικοπήματος κατά του αρχηγού του κράτους», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας αναφερόμενος σε όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραπομπή σε καθαίρεσή του από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Albania daily news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr