Η Ελλάδα μειώνει το προσωπικό της πρεσβείας στο Κίεβο, αλλά το ενισχύει στη Μαριούπολη

Ο θάνατος δύο Ελλήνων στην περιοχή του Ντονέτσκ

 


Φεβρουάριος 14, 2022. Ελλάδα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία, ανακοίνωσε τη μείωση της πρεσβείας του στο Κίεβο στο ελάχιστο και την ενίσχυση του προσωπικού του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αλήθεια , αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Δένδια με τη συμμετοχή υπουργών Άμυνας και Παιδείας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει σθεναρά τα ταξίδια στην Ουκρανία και ταυτόχρονα συνιστά στους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στη χώρα να την εγκαταλείψουν αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Έλληνες πολίτες που δεν έχουν ακόμη φύγει καλούνται επίσης να επικοινωνήσουν αμέσως με την Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

«Το προσωπικό της πρεσβείας του Κιέβου έχει μειωθεί στο απαιτούμενο επίπεδο. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη», ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ο θάνατος δύο Ελλήνων στην περιοχή του Ντονέτσκ

 


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για  την ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία μετά τον θάνατο δύο Ελλήνων και τον τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γκρανίτνοϊ  στην περιοχή του Ντονέτσκ - σύμφωνα με το υπουργείο, η δολοφονία διαπράχθηκε από τον ουκρανικό στρατό .

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, «για να επαναλάβει την ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία».

Την προηγούμενη μέρα, η αστυνομία του Ντόνετσκ είπε ότι είχε συλλάβει δύο άνδρες για πυροβολισμούς στο Γκρανίτνοϊ . Οι πυροβολισμοί έγιναν στις 13 Φεβρουαρίου περίπου στις 00:45 στο καφενείο.

Η αστυνομία έλαβε καταγγελία ότι ως αποτέλεσμα της συμπλοκής μεταξύ των επισκεπτών, άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν. 

Αμέσως έφτασαν μαχητές της ειδικής μονάδας KORD, η ερευνητική ομάδα της αστυνομίας  Βολνόβαχα και το ασθενοφόρο. 

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, η αστυνομία κατέσχεσε υλικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και όπλα. 

Σε βάρος των δραστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης δύο ή περισσότερων προσώπων για κίνητρα χούλιγκαν, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και χουλιγκανισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακριτικές ενέργειες υπό τη διαδικαστική καθοδήγηση της Ειδικής Εισαγγελίας στην Στρατιωτική και Αμυντική Σφαίρα των Μικτών Δυνάμεων.

pravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr