Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Yeni Safak: Αν η Τουρκία συρθεί στον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας ‘Allah muhafaza!’

 


Φεβρουάριος 14, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας  Yeni Şafak, ο Γιουσούφ Καπλάν  δήλωσε ότι  «είναι πολύ σημαντικό η Τουρκία να προετοιμαστεί με στόχο να μην μπει ποτέ σε πόλεμο. Εάν η Τουρκία παρασυρθεί σε έναν πόλεμο στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, θα καταρρεύσει - Allah muhafaza! [Θεός φυλάξοι!]», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Καπλάν έγραψε , «Όταν κοιτάξουμε προσεκτικά το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν υποχωρήσει σε όλους τους τομείς, ενώ η Ρωσία και η Κίνα έχουν κάνει μεγάλα βήματα στους στρατιωτικούς και στρατηγικούς τομείς, ιδιαίτερα στον οικονομικό και πολιτικό τομέα.

Στο μεταξύ, η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ στις εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας και στον ανταγωνισμό με τις δυτικές χώρες που παράγουν όπλα υψηλής τεχνολογίας: Μάλιστα, έδειξε στη Ρωσία, στην Ευρώπη, στην Αμερική και φυσικά στην Κίνα τι μπορούσε να κάνει σε μια εβδομάδα στο Καραμπάχ.

Η Τουρκία έρχεται πιο δυνατή από ποτέ και μπορεί να κάνει ένα ιστορικό άλμα που θα ανατρέψει την ισορροπία της περιοχής σε έναν αιώνα...

Είναι πολύ σημαντικό η Τουρκία να προετοιμαστεί  και σαν στόχος να είναι η Τουρκία να μην μπει ποτέ σε πόλεμο.

  Εάν η Τουρκία παρασυρθεί στον πόλεμο στην αντιπαράθεση Ρωσίας-Ουκρανίας, θα καταρρεύσει – Allah muhafaza!», είπε χαρακτηριστικά.

t24.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr