Το Ισραήλ ετοιμάζεται να απορροφήσει περίπου 100.000 μετανάστες από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις χώρες της περιοχής


Ο πρωθυπουργός Μπένετ καλωσορίζει τους Ουκρανούς Εβραίους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκιουρόν

Μάρτιος 14, 2022. Ελλάδα.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να απορροφήσει περίπου 100.000 μετανάστες από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις χώρες της περιοχής βάσει του Νόμου της Επιστροφής - σύμφωνα με στοιχεία και μηνύματα που παρουσιάστηκαν στους υπουργούς σήμερα (Δευτέρα) κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι από το ξέσπασμα του πολέμου, περίπου 8.500 Ουκρανοί πολίτες έχουν φτάσει στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 3.200 νέων μεταναστών.

Στη συνάντηση, οι υπουργοί συζήτησαν το θέμα της απορρόφησης προσφύγων από την Ουκρανία και το περίγραμμα παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών Αγελέτ Σακέντ.

 Η υπουργός Περιβάλλοντος  Ταμάρ Ζάντμπεργκ ανέφερε το θέμα των αδειών εργασίας για τους πρόσφυγες και είπε ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν φαγητό.

 «Χρειαζόμαστε μια άμεση λύση πέρα ​​από τις οικογένειες υποδοχής», είπε. 

Ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ διευκρίνισε ως απάντηση: «Θα υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια τώρα - όχι μετά».


Η υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης Πνίνα Ταμάνο Σέτα έθεσε το θέμα της απορρόφησης όσων δικαιούνται  βάσει του Νόμου της Επιστροφής από την Αιθιοπία, όπου εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγονται μάχες στην περιοχή Ταγκάρα.  Τόνισε ότι «κανένας δεν έχει αποζημιωθεί όπως δικαιούται από τον Νόμο της Επιστροφής από την Αιθιοπία».

Επεσήμανε ότι υπάρχει  ρατσισμός με τους μετανάστες της Αιθιοπίας «υπάρχει ρατσισμός, τι να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

news.walla.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr