Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας απορρίπτει ένωση με τη Ρουμανία


Μάρτιος 14, 2022. Ελλάδα.

Το σενάριο της επανένωσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με τη Ρουμανία δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών στο Κισινάου, δηλώνει η πρωθυπουργός  Ναταλία Γκαβριλίτσα, σε συνέντευξή της στο Euronews, που αναμετέδωσε το Romanian Global News.


«Προς το παρόν, δεν μιλάμε για αυτή την επιλογή», ​​είπε η Ναταλία Γαβριλίτσα.


Την ίδια στιγμή, όταν ρωτήθηκε εάν η ουδετερότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας σημαίνει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Ναταλία Γαβριλίτα δήλωσε: «Πράγματι, αυτή η αρχή της ουδετερότητας κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και θα επιδιώξουμε την ένταξη στην ΕΕ, αλλά δεν θα επιδιώξουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ».


Πρώτη προτεραιότητα η διαχείριση των Ουκρανών προσφύγων


Η Ναταλία Γαβριλίτσα ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή, η Δημοκρατία της Μολδαβίας επικεντρώνεται στη διαχείριση της μεγάλης προσφυγικής ροής.


«Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε επικεντρωμένοι στη διαχείριση των μεγάλων προσφυγικών ροών. 

Έχουμε πάνω από 250.000 άτομα που πέρασαν τα σύνορα από την Ουκρανία. Βρισκόμαστε στα όρια των ικανοτήτων  μας και χρειαζόμαστε μεγάλη διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μαζική ανθρωπιστική κρίση. Εστιάζουμε λοιπόν την προσοχή μας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα, αντί να συζητάμε ένα υποθετικό σενάριο», είπε η πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

rgnpress.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr