Κινούμενα σχέδια- Βίντεο: Η Ρωσία εξηγεί στα παιδιά τον λόγο για τον «Πόλεμο της Ουκρανίας»


Μάρτιος  6, 2022. Ελλάδα.

Οι αρχές δημοσίευσαν μια απλοποιημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, μεταφέροντας στα παιδιά την άποψη της Μόσχας για την επίθεσή της στην Ουκρανία υπό το φως της διαμάχης της με τη Δύση.

Το βίντεο, το οποίο διαρκεί λίγο λιγότερο από 3 λεπτά, δείχνει παιδιά με μπλουζάκια που εκπροσωπούν την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.

Ο σχεδιασμός ξεκινά με μια σκηνή των αχώριστων παιδιών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που καθόντουσαν μαζί, πριν το παιδί της Ουκρανίας φύγει για να «παραμείνει μόνο του», αντιπροσωπεύοντας την ανεξαρτησία του Κιέβου από τη Σοβιετική Ένωση.

Στη συνέχεια, το βίντεο, παραγωγής των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, απεικονίζει τη στιγμή που η Ουκρανία συνήψε διπλωματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1991, τερματίζοντας τη φιλία της με τη Ρωσία «για πάντα».


Το βίντεο συνεχίζει παρουσιάζοντας τις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, για τις οποίες η Ρωσία λέει:

«Η Ουκρανία άρχισε να καταπιέζει τον ρωσικό πληθυσμό, έτσι αυτές οι δύο περιοχές ήθελαν να χωριστούν και να ενωθούν με τη Ρωσία, αλλά η Ουκρανία αρνήθηκε και άρχισε να κάνει πόλεμο».

Και πρόσθεσε: «Ο λόγος που (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν πήγε στον πόλεμο είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους και να επιλύσει το ζήτημα ειρηνικά».

Καταλήγει: «Η Δύση δεν ακούει γιατί η Ουκρανία λέει σε όλους ότι η Ρωσία θέλει να σκοτώσει ανθρώπους. Η χώρα μας υποστηρίζει πάντα την ειρήνη και τις ανοιχτές συνομιλίες για οποιαδήποτε σύγκρουση».

 




 Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr