Η Μολδαβία ζητά βοήθεια για υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων


Η Μολδαβία ζήτησε από τους εταίρους οικονομική υποστήριξη για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Μάρτιος 6, 2022. Ελλάδα.

Κισινάου.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου δήλωσε ότι η χώρα ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους οικονομική υποστήριξη, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμίσει το κόστος για την υποστήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία.



Η Μολδαβία μέχρι στιγμής δέχθηκε 250 χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Σάντου σημείωσε ότι η οικονομία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φορτίο.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του DNR και του LNR. Στη συνέχεια, υπογράφηκε σύμβαση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των μερών. Στη συνέχεια, οι δημοκρατίες του Ντονμπάς απευθύνθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία με έκκληση για βοήθεια και η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου μια ειδική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

news22.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr