Αμερικανός στρατηγός επισκέφθηκε μυστικό αεροδρόμιο στην Ουκρανία

(αρχείο)

Μάρτιος 7, 2022. Ελλάδα.

 

Αμερικανός Στρατηγός, Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού Μαρκ Μίλι, επισκέφτηκε ένα μυστικό αεροδρόμιο παράδοσης όπλων στην Ουκρανία. Αυτό αποκάλυψε στο CNN υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Μίλι συναντήθηκε προσωπικά με τα στρατεύματα και επιθεώρησε τα όπλα που παραδόθηκαν. 

Η τοποθεσία του αεροδρομίου παραμένει μυστική, για να προστατευθεί η βάση από τις ρωσικές επιθέσεις. Η μόνη πληροφορία είναι ότι η τοποθεσία είναι κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και στα όπλα που αποστέλλονται υπάρχουν αντιαρματικοί πύραυλοι. Υπάρχουν φόβοι ότι αυτές οι προμήθειες θα ενισχυθούν καθώς προχωρά η ρωσική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, με την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, οι ουρανοί της Ευρώπης είναι κορεσμένοι με αμερικανικά μεταγωγικά αεροπλάνα, τα οποία όχι μόνο αναπτύσσουν στρατεύματα στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, αλλά προμηθεύουν και όπλα.

Οι επιχειρήσεις προμήθειας όπλων παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο και συντονίζονται με συμμάχους και εταίρους για να φτάσουν στην Ουκρανία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου βοήθειας των ΗΠΑ, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία, μόλις μια εβδομάδα αφότου εγκρίθηκε επίσημα από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε πηγή του CNN.

Περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια από το πακέτο έχουν φτάσει στην Ουκρανία και τα υπόλοιπα θα φτάσουν εντός ημερών ή εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, κατέστη σαφές ότι δώδεκα Ρώσοι διπλωμάτες στον ΟΗΕ, που κηρύχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως persona non grata, εγκατέλειψαν τη χώρα, μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον παγκόσμιο οργανισμό.

Στις 28 Φεβρουαρίου, οι αμερικανικές αρχές διέταξαν αυτούς τους αξιωματούχους της διπλωματικής αποστολής να εγκαταλείψουν τη χώρα έως τις 7 Μαρτίου. Χθες, 12 Ρώσοι διπλωμάτες αναχώρησαν για τη Μόσχα.

Η Ρωσία περιέγραψε τη δράση των ΗΠΑ ως εχθρική κίνηση, ένα άλλο παράδειγμα κατάχρησης της θέσης υποδοχής της χώρας στον ΟΗΕ.

 Οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών αποτελούν σκόπιμη και κυνική κλιμάκωση των διμερών σχέσεων, τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ απέλασαν τον τελευταίο Ρώσο αξιωματικό, επίσημα διορισμένο στη στρατιωτική θητεία του Τμήματος Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, ενώ προχωρούν σε μη έκδοση βίζας για άλλους υποψηφίους που προτείνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει στην απέλαση των διπλωματών της.

dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr