Δημοσίευμα: «Η Ρωσία στρατολογεί Σύρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία»


Μάρτιος 7, 2022. Ελλάδα.


12η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία:  Η Ρωσία αναφέρει σήμερα (Δευτέρα) ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να σταματήσει το πυρ στις 09:00 και να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας.

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι, όπως δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα δημιουργηθούν από το Κίεβο προς τη Λευκορωσία, από τη Μαριούπολη προς το Ροστόφ της Ρωσίας, από το Χάρκοβο και το Σούμι προς το Μπέλγκροντ της Ρωσίας.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στη «Wall Street Journal» σήμερα ότι η Μόσχα στρατολογεί έμπειρους Σύρους στον αστικό πόλεμο για να πολεμήσει την Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας πρόκειται να επεκταθεί βαθύτερα στις πόλεις, σημειώνουν ισραηλινά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια αξιολόγηση των ΗΠΑ δείχνει ότι η Ρωσία, η οποία επιχειρεί στη Συρία από το 2015, στρατολογεί μαχητές από τη Συρία τις τελευταίες ημέρες, ελπίζοντας ότι η τεχνογνωσία τους στον αστικό πόλεμο μπορεί να βοηθήσει στην κατάκτηση του Κιέβου και να επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στην ουκρανική κυβέρνηση.



Συγχρόνως, ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εκτίμησε σήμερα ότι η πόλη της Οδησσού ή η άμεση γειτνίασή της δεν θα δεχθεί επίθεση στο άμεσο μέλλον από τη Ρωσία.

Επιπλέον, η πηγή εκτιμά ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περίπου 600 πυραύλους από την αρχή της εισβολής της και έχει αναπτύξει περίπου το 95% των στρατιωτικών της δυνάμεων που είχε αναπτύξει πριν εισέλθει στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δημοσίευσε χθες ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook στο οποίο είπε ότι θα τιμωρήσει «οποιονδήποτε προκάλεσε τις φρικαλεότητες στο έδαφός μας σε αυτόν τον πόλεμο».

«Σήμερα είναι Κυριακή ημέρα συγχώρεσης, αλλά δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τα χιλιάδες θύματα. Ο Θεός δεν θα συγχωρήσει. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ποτέ. Αντί για συγχώρεση, θα υπάρξει δίκη», πρόσθεσε.

mako.co.il, inn.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr