Αυξάνεται η ένταση - Η Γαλλία δοκιμάζει βαλλιστικό πύραυλο


Μάρτιος 24, 2022. Ελλάδα.

Η Γαλλία δοκίμασε επιτυχώς την Τετάρτη 23 Μαρτίου την εκσυγχρονισμένη έκδοση του πυρηνικού πυραύλου της ASMPA, χωρίς γόμωση, που αποτελεί μέρος της αεροπορικής συνιστώσας της γαλλικής αποτροπής, ανακοίνωσε η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί.

 Αυτή η ανακοίνωση έρχεται στο αποκορύφωμα του πολέμου στην Ουκρανία στην οποία εισέβαλε η Ρωσία, και ενώ ορισμένοι παρατηρητές αναρωτιούνται για μια πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση από τη Ρωσία.

«Η Φλοράνς Παρλί, Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζει τη μεγάλη της ικανοποίηση για την επιτυχία στις 23 Μαρτίου 2022 της ειδικής βολής του βελτιωμένου στρατηγικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς αέρος-εδάφους (ASMPA) που εκσυγχρονίστηκε, χωρίς στρατιωτικό φορτίο» , σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου. 

«Ο πύραυλος, που αναπτύχθηκε από την γαλλική MBDA, εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος Rafale που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση 120 του Cazaux», στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

capital.fr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr