Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης «βρήκαν» τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας


Μάρτιος 24, 2022. Ελλάδα.

 

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου.

 Σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα που επικαλείται το RIA Novosti σημειώνει ότι «ρωσικό δημοσίευμα προπαγάνδας αναφέρει τον γραμματέα Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει:

«Ο Μισούστιν, ο Ματβιένκο, ο Βολοντίν, ο Μεντβέντεφ, ο Πατρούσεφ, ο Κολοκόλτσεφ, ο Λαβρόφ, ο Σόιγκου, ο Μπόρτνικοφ, ο Ναρίσκιν και ο Σεργκέι Ιβάνοφ ήταν παρόντες».

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας «ανέφερε την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (πόλεμο  στην Ουκρανία), την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την ασφάλεια και την αποκατάσταση ζωτικής σημασίας υποδομής στα απελευθερωμένα εδάφη».

«Υπήρξε μια λεπτομερής συζήτηση σχετικά με τη διαπραγματευτική διαδικασία με την Ουκρανία. Λυπούμαστε για την βραδύτητα της ουκρανικής πλευράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Υπήρξε επίσης είδηση ​​ότι την Πέμπτη Ρώσοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι ο στρατηγός του στρατού Σεργκέι Σόιγκου πραγματοποίησε συνάντηση για την υλοποίηση της κρατικής αμυντικής εντολής.

Δημοσιογράφοι από το περιβάλλον του Κρεμλίνου δημοσίευσαν επίσης ένα βίντεο του Σόιγκου σε συνάντηση με τον Πούτιν.


Το αν είναι πραγματικό είναι ασαφές. Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα χρησιμοποίησαν παλιά βίντεο για να απεικονίσουν ειδήσεις  σχετικά με τον Σόιγκου. 

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου, το Κανάλι 1  μετέδωσε μια ιστορία για τον Σόιγκου που απέδιδε βραβεία. Ειπώθηκε ότι το γεγονός συνέβη «σήμερα», αλλά η εικόνα της ιστορίας συνέπεσε με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 11 Μαρτίου.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε την απουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι έχει «πολλές ανησυχίες τώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του Οργανισμού για υποτιθέμενα προβλήματα υγείας, ο Ρώσος υπουργός Πεσκόφ είπε: «Δεν χρειάζεται να ακούτε τον Οργανισμό και σας συμβουλεύω να επικοινωνήσετε με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας».

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσική Ομοσπονδία επιτέθηκε ύπουλα στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας και ξεκίνησε την κίνηση των στρατευμάτων σε διάφορες κατευθύνσεις των συνόρων. 

Ο Πούτιν την χαρακτήρισε «ειδική επιχείρηση», τον τελικό στόχο της οποίας η ρωσική ηγεσία αρχικά περιέγραψε ψευδώς ως «βοήθεια στο Ντονμπάς» και στη συνέχεια ως «απελευθέρωση της Ουκρανίας από (άγνωστους) Ναζί» που αναπτύσσει «βιολογικά όπλα εθνικού προσανατολισμού» και "πυρηνικά όπλα". 

Η Ρωσία παραβιάζει τους κανόνες του πολέμου  βομβαρδίζοντας αστικές υποδομές και σκοτώνοντας αμάχους στην Ουκρανία, σημειώνει το δημοσίευμα.

pravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr