Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν τουρκικό αεροπλάνο λόγω απειλών εναντίον του


Μάρτιος 23, 2022. Ελλάδα.

 Βουκουρέστι.

Το γραφείο Τύπου του ρουμανικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η  πολεμική αεροπορία  πραγματοποίησε εναέρια συνοδεία σε αεροπλάνο της Turkish Airlines που πετούσε από τη Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη, μέσω του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.

 Αυτό αποφασίστηκε λόγω μηνύματος για επίθεση εναντίον του, το οποίο ελήφθη από τις αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας, τα μαχητικά πέταξαν συνολικά περίπου 1,5 ώρα.

«Αεροσκάφη της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε σήμερα νέα αποστολή στον εναέριο χώρο της χώρας για την αναχαίτιση και τη συνοδεία πολιτικού αεροσκάφους», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου συνετρίβη Boeing 737 στην Κίνα και οι αρχές ανέφεραν ότι δεν επέζησε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να διερευνούν την αεροπορική τραγωδία. Η εργασία τους περιπλέκεται από το γεγονός ότι όλα έγιναν σε μια ορεινή περιοχή. Ο λόγος για τον οποίο συνετρίβη το αεροσκάφος είναι ακόμη άγνωστος, σημειώνει η ρουμανική «info24».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr