Μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι απέτυχε


Μάρτιος 23, 2022. Ελλάδα.

Μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του  Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέτυχε μετά τη σύλληψη μιας ομάδας 25 ατόμων στα σύνορα με τη Σλοβακία, ισχυρίζεται η Ουκρανία.

«Ομάδα περισσότερων από 20 εκπαιδευμένων δολοφόνων συνελήφθη από την αστυνομία του Ούτσχοροντ ενώ πήγαιναν στο Κίεβο χθες το βράδυ», ανέφερε η «Bild».

Πηγές από την αντικατασκοπεία του Κιέβου τόνισαν ότι στο απόσπασμα υπήρχε και πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτούς, οι συλληφθέντες ακολούθησαν εντολές να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο και να διεισδύσουν σε άλλα τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το Ούτσχοροντ (Uzhhorod) συνορεύει με τη γειτονική Σλοβακία και απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Ουγγαρία.

«Ο Ζελένσκι έχει γίνει βασικός στόχος για τους εισβολείς, με μισθοφόρους Βάγκνερ να εισέρχονται στη χώρα χθες για να τον σκοτώσουν ξανά», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ και ο αρχηγός του προεδρικού επιτελείου Άντριι Ερμάκ ήταν επίσης μεταξύ των εικαζόμενων στόχων.

Το Κρεμλίνο έχει από καιρό αρνηθεί τους δεσμούς με την αιμοδιψή ομάδα Βάγκνερ, μια ομάδα μισθοφόρων 600 μελών που εδρεύει σε όλο τον κόσμο και λέγεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μόσχας.

Οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι καλά εκπαιδευμένοι μαχητές περίμεναν το «πράσινο φως» από το Κρεμλίνο για να εισέλθουν στην Ουκρανία, αναφέρει η Daily Mail.

Είπαν επίσης ότι έλαβαν μια «λίστα δολοφονιών» με τα ονόματα 24 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας, ο δήμαρχος του Κιέβου  Βιτάλι Κλίτσκο και ο αδελφός του Βλαντίμιρ.

Η επίθεση υπονομεύτηκε όταν τα σχέδια έφθασαν σε ανώτερους αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης, οι οποίοι προέτρεψαν το Κίεβο να ανακοινώσει 36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

inews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr