Δεν θα αφήσουν τον Ζελένσκι να μιλήσει στο μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ


Μάρτιος 14, 2022. Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ότι το αίτημα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει στο μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ απορρίφθηκε από τη διεύθυνση του μουσείου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Walla, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Τελ Αβίβ, Κορνίουτσουκ Γεβγκέν συζήτησε το θέμα με τη διεύθυνση του μουσείου μνήμης του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ.

Αναφέρθηκε ότι ο Ουκρανός Πρέσβης μετέφερε το αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διεύθυνση του μουσείου, να απευθυνθεί διαδικτυακά στους βουλευτές και τους δημάρχους του Ισραήλ, σε εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου του Γιαντ Βάσεμ,  Ντάνι Νταγιάν, με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, κοινοποιήθηκε ότι «επέδειξε μια θερμή στάση απέναντι στην Ουκρανία, αλλά αντιτάχθηκε ότι μια ομιλία στο μουσείο αφού δεν θα ήταν κατάλληλη για το πνεύμα του τόπου».

Το Γιαντ Βάσεμ, το μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τερμάτισε τη «στρατηγική συνεργασία» του με τον Ρώσο και τον Ισραηλινό πολίτη «ολιγάρχη» Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ήθελε προηγουμένως να απευθυνθεί στο ισραηλινό κοινοβούλιο-Κνεσέτ, αλλά αναφέρθηκε στον τοπικό Τύπο ότι το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την Προεδρία της Συνέλευσης.

 Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα μπορούσε να μιλήσει διαδικτυακά στους βουλευτές της Κνεσέτ αλλά μόνο τις επόμενες ημέρες.dünya bülteni


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr