Ουκρανία: Κτίρια κατοικιών βομβαρδίστηκαν στο Κίεβο, Ζιτομίρ και Σούμι


Ρωσική οβίδα έπληξε ένα κτίριο εννέα ορόφων στο Κίεβο. φωτο Twi
tter Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης

Μάρτιος 14, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οι βόμβες που έπεσαν το πρωί της Δευτέρας κατέστρεψαν πολυκατοικία στο Κίεβο. 

Στην περιοχή Ζιτομίρ, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας και επτά κτίρια καταστράφηκαν. 

Η περιοχή Σούμι, βομβαρδίστηκε ξανά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κτίρια κατοικιών και το κέντρο της πόλης χτυπήθηκαν. Το πυροβολικό πυροβόλησε στα χωριά κοντά στην πόλη το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, αν και νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρόκειται να επαναληφθεί τη Δευτέρα. Οι συζητήσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και οι δύο πλευρές έχουν ανακοινώσει ότι σημειώνουν πρόοδο.

 Το αεροδρόμιο  Αντόνοφ στο βόρειο Κίεβο βομβαρδίστηκε το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσαν οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Το Αντόνοφ, γνωστό και ως Χόστομελ, είναι το πιο σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο εμπορευμάτων στην Ουκρανία, καθώς και μια βασική στρατιωτική αεροπορική βάση.

Πολλά βίντεο που έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα πυκνό κύμα καπνού να υψώνεται πάνω από το αεροδρόμιο, γράφει το BBC, αλλά αυτές οι εικόνες δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.


Εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια πλωτή γέφυρα πάνω από το Ιρπίν που καταστράφηκε Φωτογραφία: CNN

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέρριψε πολλά ρωσικά αεροσκάφη σε μια μέρα

Στην καθημερινή του ενημέρωση, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο κατάφερε να καταρρίψει τέσσερα αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα και πολλά drones που ανήκουν στις ρωσικές δυνάμεις, γράφει το BBC.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι εξαπέλυσε «συντριπτικές επιθέσεις» στις βάσεις και τις αποθήκες της Ρωσίας για να διακόψει τον εφοδιασμό επιμελητείας στο ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με την επικαλούμενη πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν κάνει άλλες κατακτήσεις και επί του παρόντος επικεντρώνονται στην «ενοποίηση και διατήρηση των προηγουμένως κατεχόμενων συνόρων». 

Επίσης, σύμφωνα με την αναφερόμενη ανακοίνωση, η «ηθική και ψυχολογική κατάσταση» των ρωσικών δυνάμεων παρέμεινε σε «χαμηλό επίπεδο».

 Η δήλωση του Γενικού Επιτελείου βασίστηκε στην άρνηση των Ρώσων στρατιωτών να υπακούσουν στις εντολές ή να λάβουν μέρος στις μάχες.

 

Η Ρωσία ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, ανέφεραν την Κυριακή οι New York Times (NYT), τη στιγμή που η Ουάσιγκτον προειδοποίησε το Πεκίνο να μην βοηθήσει τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τους υπεύθυνους υπό την προστασία της ανωνυμίας, η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό για πόλεμο και οικονομική βοήθεια σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις διεθνείς κυρώσεις. Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν την ακριβή φύση της βοήθειας που ζητήθηκε, ούτε αν η Κίνα απάντησε.

«Δεν το έχω ακούσει ποτέ», είπε σε πολλά μέσα ενημέρωσης εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

digi24.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr