Ουκρανία: Ποιοι είναι οι ξένοι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν κοντά στο Λβιβ


Μάρτιος 14, 2022. Ελλάδα.

Ένας κόμβος εκπαίδευσης για χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο είχε δημιουργηθεί στο Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας στο Γιαβορίβ, δέκα χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα, γράφει η Corrriere Della Sera.

Εκπαιδευτές, Ουκρανοί στρατιωτικοί, αλλά και εθελοντές έφτασαν από το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στη διεθνή ταξιαρχία των ουκρανικών δυνάμεων, που δημιούργησε ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι από τις πρώτες ώρες του πολέμου. 

Στο Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας , πιο γνωστό ως Στρατιωτικό Πεδίο του Γιαβορίβ, μιλούνταν πολλές γλώσσες πριν οι 30 ρωσικοί πύραυλοι καταστρέψουν τα πάντα.

 Όπλα, βοηθήματα, στολές παραλλαγής. Θερμοφόρες κουβέρτες, drones, κιτ που σώζουν ζωές. Στην αποστολή της βάσης περιλαμβάνονταν η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων ώστε να χρησιμοποιούν εκτοξευτές πυραύλων εναντίον ρωσικών αεροσκαφών.

Ένας κόμβος εκπαίδευσης από τον οποίο περνούν οι νεοσύλλεκτοι πριν πάνε στο μέτωπο της Ανατολής και του Κιέβου.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία αλλοδαπών μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε αργότερα μέσα στην ημέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Κιέβου, Μάρκιαν Λουμπκίφσκι. Όμως όσο περνούν οι ώρες γίνεται ξεκάθαρο. Στο Γιαβορίβ δεν υπήρχαν μόνο Ουκρανοί.

Ήταν ένα κέντρο για χιλιάδες, που ήρθαν από όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν την Ουκρανία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και από την Ευρώπη.

 Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, «απροσδιόριστος αριθμός μελών της ξένης πολιτοφυλακής στην Ουκρανία που αναχώρησαν από την Ολλανδία τραυματίστηκαν στην επίθεση».

 Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης από τον ολλανδικό εθνικό συντονιστή της ομάδας εθελοντών πολιτοφυλάκων, Gert Snitselaar στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf .

Από εδώ πέρασε και ο βετεράνος του Κοσσυφοπεδίου Τζόις Κόστερ. 

Το Σάββατο έφυγε με μια ομάδα από τη βάση μέχρι το μέτωπο: «Μπορώ μόνο να πω ότι η ομάδα μας των 16 ανδρών είναι πλήρης και εμπιστευόμαστε απόλυτα ο ένας τον άλλον. Είμαστε απολύτως έτοιμοι για μάχη», δήλωνε πάντα στους Ολλανδούς καθημερινά πριν φύγει από τη βάση. 

Στη συνέχεια, αργά το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε μια ενημέρωση στη Μόσχα ανακοίνωσε το δελτίο θανάτου.

 Ο ρωσικός στρατός σκότωσε 180 «ξένους μισθοφόρους» στην επίθεση. Αριθμοί πολύ μεγαλύτεροι από τον απολογισμό που δίνουν οι Ουκρανοί που κάνουν λόγο για 35 θύματα.

 Στη συνέχεια, σαν σφύριγμα η απειλή: «Θα συνεχίσουμε να εξαλείφουμε ξένους μισθοφόρους που φτάνουν στην Ουκρανία ».



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr